Ένα πράγμα | Αυτό το δωμάτιο

0
Ένα πράγμα |  Αυτό το δωμάτιο

Πάει καιρός από τότε που μοιράστηκα ένα πράγμα. Ένα πράγμα είναι να κάνεις αυτό το πράγμα που δεν είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, αλλά είναι κάτι που ήθελες να κάνεις για πάντα. Εάν σταματήσει ποτέ να βρέχει γύρω από αυτά τα μέρη, θα εμφανιστεί ο οικοδόμος μας και θα χρειαστεί να ανοίξει μερικές μεγάλες τρύπες στο σπίτι μας, οπότε το μόνο πράγμα που έχω αυτή τη στιγμή είναι να ετοιμαζόμαστε να φύγουμε από το σπίτι μας προσωρινά. Θα είμαι καταραμένος αν μετακινήσω ένα αντικείμενο που δεν θέλω ή δεν χρειάζομαι πραγματικά.

Έτσι με τις σχολικές διακοπές να μου δίνουν λίγο χρόνο, έχω ασχοληθεί ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Τα παιδικά βιβλία – εξάλειψαν όλα τα εικονογραφημένα βιβλία που ποτέ δεν αγαπήσαμε (ο Toby διαβάζει απλούς αναγνώστες τώρα). Τα ρούχα μου – απαλλάχτηκα από οτιδήποτε δεν φορέθηκε τους τελευταίους 12 μήνες. Τα βιβλία μας – οτιδήποτε δεν θα διαβάσουμε ποτέ ξανά έχει χαθεί. Παιδικά ρούχα – υπάρχει μια τσάντα για την αδερφή μου και 3 τσάντες για το Op Shop. Έχω κάνει τα παιδιά να ξεκαθαρίσουν τους θησαυρούς στα ντουλάπια τους (αν και για να είμαστε δίκαιοι, η Hannah δεν θησαυρίζει – είναι τσακίρι σαν εμένα!).

ένα πράγμα-αυτό-δωμάτιο-3

Το μεγάλο πράγμα που έχουμε αντιμετωπίσει όμως, είναι η αποθήκη χωρίς επένδυση από την πίσω βεράντα μας. Πριν μετακομίσουμε, το σπίτι μας ήταν σε μεγάλο βαθμό άδειο τα προηγούμενα 10 χρόνια. Η οικογένεια του Country Boy το είχε χρησιμοποιήσει για να βάλει περίεργα κομμάτια από έπιπλα, κουτιά με ανεπιθύμητη πορσελάνη και οικιακά είδη και άλλες τυχαίες βλακείες. Όταν μετακομίσαμε, ξεφορτωθήκαμε τα εφεδρικά κρεβάτια και τα στρώματα (υπήρχαν οκτώ μονά κρεβάτια στο σπίτι) και στοιβάσαμε τα υπόλοιπα πράγματα στον ελεύθερο χώρο χωρίς επένδυση.

Τώρα αυτό το δωμάτιο ήταν το γραφείο του παππού του Country Boy. Σε αυτό υπήρχε ακόμα χάρτινη δουλειά από τότε που διηύθυνε το αγρόκτημα, ακόμα και μερικές από αυτές του τα υπάρχοντα του πατέρα (του προπάππου του CB). Οι παλιές οικογενειακές φάρμες έχουν συχνά δημιουργηθεί γενιές σκουπιδιών, επειδή κανείς δεν ξέρει τι να κάνει με τα μη επιθυμητά πράγματα (θυμίστε μου να γράψω για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες κάποια στιγμή!). Στα τέσσερα χρόνια από τότε που μετακομίσαμε στο σπίτι, είχαμε προσθέσει ένα drum kit (δεν ήξερα πού αλλού να το κρατήσω), έναν καταψύκτη, μερικές καρέκλες και μερικά κουτιά με βάζα (πάντα εύχρηστα). Για να ολοκληρώσουν το χάος, τα παιδιά είχαν σκαρφαλώσει πάνω από όλα τα σκουπίδια και δημιούργησαν ένα μικρό.

ένα πράγμα-αυτό-δωμάτιο-1

Σαφώς κάτι έπρεπε να γίνει. Αλλά το δωμάτιο ήταν ακατάστατο, σκονισμένο και γεμάτο δύσκολες αποφάσεις (πολλές από τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν ήταν δικές μου να πάρω), οπότε παρά τον συνεχή φόβο μου για την ακαταστασία, είχα κλείσει την πόρτα και απέφυγα το πρόβλημα.

Λοιπόν όχι άλλο!

ένα πράγμα-αυτό-δωμάτιο-2

Όταν η αδερφή του CB επισκέφτηκε πριν από μερικές εβδομάδες, κοίταξε τα κομμάτια της και πήρε τα λίγα πράγματα που ήθελε. Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα ο CB και εγώ δαγκώσαμε τη σφαίρα και αρχίσαμε να βγάζουμε πράγματα από το δωμάτιο. Παλιά μαξιλάρια (ewww), πανεπιστημιακές σημειώσεις από τη δεκαετία του 1990, παζλ κολλημένα σε κάδρα κλπ πήγαν στο σκουπιδότοπο. Κουτιά με βάζα κλπ στο υπόστεγο όπου θα έπρεπε να ήταν εξαρχής. Όλα τα παλιά μαχαιροπίρουνα, σερβίτσια και διακοσμητικά ενοποιήθηκαν.

Η πεθερά μου κατέβηκε και κοίταξε τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε τίποτα που να είναι οικογενειακό κειμήλιο. Αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε πολλά από αυτά (χεχε).

Η CB τηλεφώνησε στο παλαιοπωλείο της πόλης και οργανώθηκε να έρθουν να ελέγξουν τη συλλογή μας την επόμενη εβδομάδα. Οτιδήποτε δεν θέλει πηγαίνει είτε στο Vinnies είτε στο χωματερή.

ένα πράγμα-αυτό-δωμάτιο-4

Ο καταψύκτης είναι ακόμα στο δωμάτιο (και θα είναι εκεί μέχρι να φύγουμε σε λίγες εβδομάδες), και υπάρχουν μερικά άλλα κομμάτια δικά μας εκεί μέσα, αλλά όλα τα διάφορα σκουπίδια, τα πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να είχαν κρατηθεί στην πρώτη θέση έχουν φύγει.

Ναι, νιώθω πολύ χαρούμενος αφού το σημείωσα από τη λίστα!

Έχετε κάνει ανοιξιάτικο καθάρισμα; Τι υπάρχει στη λίστα One Thing σας;

Schreibe einen Kommentar