Είναι οι τεχνητές βιταμίνες για μωρά υγιείς;

Είναι οι τεχνητές βιταμίνες για μωρά υγιείς;

Oktober 26, 2021 0 Von admin

Έχετε ακούσει για συμπληρώματα διατροφής για ενήλικες και παιδιά, αλλά είναι υγιεινές οι τεχνητές βιταμίνες για μωρά; Διαβάστε σχετικά εδώ και πάρτε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Εδώ είναι ένα σενάριο – μόλις γίνατε μητέρα και θέλετε να δώσετε στο μωρό σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Ψάχνετε συνεχώς τρόπους για να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο φροντίζετε για την υγιεινή, τη διατροφή και τη γενική υγεία και ασφάλεια του μωρού σας – γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι που έχει πραγματικά σημασία.

Για τους περισσότερους γονείς, η διατροφή παραμένει στην κορυφή του μυαλού, ειδικά επειδή υπάρχει υπερφόρτωση πληροφοριών. Οι παιδικές τροφές που παράγονται στο εργοστάσιο γενικά στερούνται επαρκών θρεπτικών συστατικών και μπορεί να περιέχουν συντηρητικά που μπορεί να είναι επιβλαβή. Τα μωρά μπορεί επίσης να είναι επιλεκτικοί, κάτι που μας κάνει να σκεφτόμαστε τεχνητές βιταμίνες. Είναι όμως υγιείς; Ας ανακαλύψουμε!

νέος
Πιστοποίηση Fssai 100 Organic 1

Έχετε ακούσει για συμπληρώματα διατροφής για ενήλικες και παιδιά, αλλά είναι υγιεινές οι τεχνητές βιταμίνες για μωρά;  Διαβάστε σχετικά εδώ και πάρτε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ας ξεκινήσουμε με την κατανόηση του τι είναι μια βιταμίνη. Μια βιταμίνη είναι ένας συνδυασμός πολλών αλληλοεξαρτώμενων συστατικών. Περιέχει ένα κύριο οργανικό θρεπτικό συστατικό, καθώς και ένζυμα, αντιοξειδωτικά και ενεργοποιητές στοιχείων. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν μια βιταμίνη.

Τώρα, βλέπουμε δύο είδη βιταμινών, που ονομάζονται χονδρικά φυσικές και τεχνητές. Οι φυσικές βιταμίνες είναι στην πραγματικότητα «βιταμίνες ολικής τροφής» που προέρχονται από ολόκληρες πηγές τροφίμων. Οι τεχνητές ή συνθετικές βιταμίνες είναι κατασκευασμένες από τον άνθρωπο, όπου μεμονωμένα μέρη συντίθενται χωριστά, σε υψηλές συγκεντρώσεις.

Φυσικές v/s Τεχνητές Βιταμίνες

Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται ότι οι φυσικές και οι τεχνητές βιταμίνες είναι ίδιες, καθώς το κύριο θρεπτικό συστατικό υπάρχει και στα δύο. Ωστόσο, είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό.

Δεδομένου ότι τα συστατικά των τεχνητών βιταμινών κατασκευάζονται ξεχωριστά, δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι βιταμίνες ολόκληρων τροφίμων, με τον πολύπλοκο συνδυασμό ενζύμων et al. Τα συστατικά μιας βιταμίνης εξαρτώνται το ένα από το άλλο, επομένως ο διαχωρισμός τους όπως στην περίπτωση των τεχνητών βιταμινών μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο απορρόφησής τους από τον οργανισμό.

Επιπλέον, οι τεχνητές βιταμίνες συχνά περιέχουν το κύριο θρεπτικό συστατικό σε υψηλές συγκεντρώσεις, επομένως η υπερβολική δόση αυτών μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από την υπερκατανάλωση βιταμινών ολικής τροφής.

Οι τεχνητές βιταμίνες μπορεί να είναι χρήσιμες. Συνταγογραφούνται από επαγγελματίες του ιατρού σε παιδιά και ενήλικες που έχουν ελλείψεις που δεν καλύπτονται με φυσικές δίαιτες.

Ωστόσο, το πεπτικό σύστημα ενός μωρού είναι διαφορετικό από αυτό ενός παιδιού ή ενός ενήλικα. Οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν μια επένδυση βλέννας που περιβάλλει τη γαστρεντερική οδό, η οποία χρησιμεύει ως φραγμός για την προστασία του πεπτικού σωλήνα από μικρόβια ή ακαθαρσίες. Τα μωρά δεν έχουν αυτή την επένδυση, λόγω της οποίας τα συστήματά τους δεν είναι αρκετά ισχυρά για την επεξεργασία συνθετικών βιταμινών και συμπληρωμάτων.

Πρόληψη ελλείψεων στα μωρά

Έχετε ακούσει για συμπληρώματα διατροφής για ενήλικες και παιδιά, αλλά είναι υγιεινές οι τεχνητές βιταμίνες για μωρά;  Διαβάστε σχετικά εδώ και πάρτε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το μωρό σας δεν υποφέρει από διατροφικές ελλείψεις είναι να βεβαιωθείτε ότι έχει μια δίαιτα που περιλαμβάνει μια σειρά από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για ορισμένες τροφές που είναι γεμάτες με σημαντικές βιταμίνες και μπορούν να αποτρέψουν τις ελλείψεις.

Μπανάνες: Οι μπανάνες είναι η ιδανική πρώτη τροφή για τα μωρά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6 και κάλιο.

Μήλα & Πορτοκάλια: Αυτά τα φρούτα μπορούν να εισαχθούν μετά την ηλικία των 6 μηνών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βοηθούν στην απορρόφηση του σιδήρου.

Μάγκο: Τα μάνγκο μπορούν να χορηγηθούν σε μωρά μετά από 6 μήνες και είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Β6 και C, καθώς και καλίου, χαλκού και φυτικών ινών.

Αυγά: Τα αυγά είναι μια διατροφική δύναμη για μωρά ηλικίας άνω των 8 μηνών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και μια ποικιλία άλλων θρεπτικών συστατικών που προάγουν την υγεία των ματιών και τη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Γαλακτοκομείο: Μόλις το μωρό σας συμπληρώσει τα πρώτα του γενέθλια, μπορείτε να εισάγετε γαλακτοκομικά. Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή οστά, δόντια και ανάπτυξη.

Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεστε τεχνητές βιταμίνες για μωρά, εκτός και αν σας τις συνταγογραφήσει ο παιδίατρος του παιδιού σας. Μια δίαιτα που περιλαμβάνει διάφορα φρούτα και λαχανικά μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του μωρού σας σε βιταμίνες και μέταλλα.

Έχετε ακούσει για συμπληρώματα διατροφής για ενήλικες και παιδιά, αλλά είναι υγιεινές οι τεχνητές βιταμίνες για μωρά;  Διαβάστε σχετικά εδώ και πάρτε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Αγοράστε Υγιεινή Θρεπτική Βρεφική, Νηπιοτροφή φτιαγμένη από τη δική μας Γιατρό Μαμά!

Ψώνισε τώρα!