Η κίνηση της BC σε περιορισμένες κληρώσεις εισόδου απειλεί τη διατήρηση • Υπαίθριος Καναδάς

Η κίνηση της BC σε περιορισμένες κληρώσεις εισόδου απειλεί τη διατήρηση • Υπαίθριος Καναδάς

September 19, 2022 0 Von admin

Οι κυνηγοί στην π.Χ. γνώριζαν ότι κάτι συνέβαινε όταν η κλήρωση με περιορισμένες εισόδους καθυστέρησε το 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης ήταν στην Περιφέρεια 7Β της επαρχίας, όπου υποσχέθηκαν σαρωτικές αλλαγές στις ποσοστώσεις άλκες και καριμπού. Στα μέσα Μαΐου, ωστόσο, πολλοί κυνηγοί εκνευρίστηκαν όταν ανακοινώθηκε ότι θα υπήρχαν επίσης σημαντικές αλλαγές στη διαθεσιμότητα των αδειών bighorn στο νότιο τμήμα της επαρχίας.

Ενώ αναμενόταν ότι η γενική ανοιχτή σεζόν για τα πρόβατα μεγαλόσχημα στην περιοχή 3 (η κοιλάδα Fraser) θα αντικατασταθεί με μια κλήρωση περιορισμένης εισόδου, πολλοί κυνηγοί εξεπλάγησαν από την πρόσθετη αλλαγή στην περιοχή 4, το Kootenay. Εκεί, η γενική σεζόν full-curl μεταβαίνει επίσης σε κλήρωση περιορισμένης εισόδου, αφήνοντας μόνο μια μικρή περιοχή στην Περιφέρεια 7 με τη μοναδική γενική σεζόν που απομένει στην επαρχία για τα bighorns. Φήμες λένε ότι οι μάνατζερ σκέφτονται επίσης να βάλουν το πρόβατο της Stone σε κλήρωση περιορισμένης συμμετοχής τα επόμενα ή δύο χρόνια.

Καθώς εκατοντάδες κυνηγοί μεγαλοκέρατων στην Περιφέρεια 4 δεν μπορούν πλέον να κυνηγήσουν πρόβατα, είναι αναπόφευκτο η εστίασή τους να μετατοπιστεί στις υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές για μεγάλα κέρατα και λεπτοκέρατα. Η προκύπτουσα αυξημένη σοδειά θα σημάνει σίγουρα το τέλος των γενικών εποχών για όλα τα πρόβατα στην επαρχία.

ΚΥΝΗΓΟΙ ΩΣ ΑΠΟΔΟΧΟΙ

Πολλοί αμφισβητούν τις εκτιμήσεις του πληθυσμού της κυβέρνησης της Π.Χ. για τα πρόβατα μεγαλόκερως στην Περιφέρεια 4, αλλά ακόμα κι αν είναι πιστευτοί οι αριθμοί, οι κυνηγοί διαδραματίζουν μικρό μόνο ρόλο στη μείωση του πληθυσμού. Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η θήρευση, ο υποβαθμισμένος βιότοπος, η θανάτωση από δρόμους και η εμπορική χρήση γης είναι σημαντικοί παράγοντες της παρακμής, ωστόσο περιορίζει το κυνήγι ως το μοναδικό εργαλείο διαχείρισης. Αυτό είναι ένα Band-Aid σε μια ανοιχτή πληγή στην καλύτερη περίπτωση.

Οι κυνηγοί είναι εύκολο να διαχειριστούν, και για μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται την άγρια ​​ζωή τόσο για κοινωνικούς λόγους όσο και για την επιστήμη, οι αλλαγές την κάνουν να φαίνεται ότι κάνει κάτι. Ο περιορισμός των ποσοστώσεων κυνηγών μπορεί να γίνει με την απλή κίνηση ενός στυλό, αλλά η αντιμετώπιση των άλλων ζητημάτων θα απαιτούσε πραγματική δουλειά, μεγάλο μέρος της οποίας είναι απίθανο να παίξει καλά με τους ψηφοφόρους. Και οι κυνηγοί δεν είναι μόνο ένας εύκολος στόχος, είναι επίσης δημοφιλής όταν πρόκειται να κατευνάσουν τους αστικούς ψηφοφόρους του BC.

Λιγότερες πιθανότητες για κυνήγι προβάτων θα αποξενώσει τους οικολόγους

Η BC Wildlife Federation προσπάθησε να προχωρήσει σε αυτό τον Ιανουάριο, όταν πρωτοστάτησε σε μια εκστρατεία συγγραφής επιστολών, αναφέροντας ότι η επιστήμη δεν υποστήριξε την κίνηση σε κληρώσεις περιορισμένης συμμετοχής. Η Wild Sheep Society of BC ήταν επίσης επικριτική για την επαρχία για τη συναισθηματική και όχι επιστημονική προσέγγιση της διαχείρισης της άγριας ζωής. Όλα αυτά προφανώς έπεσαν στο κενό. Η κυβέρνηση έχει μάλιστα ξεκαθαρίσει ότι οι κοινωνικοί παράγοντες έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο κλείσιμο του κυνηγιού γκρίζλι το 2017.

Ομοίως, οι αλλαγές σε άλκες και καριμπού στην Περιφέρεια 7Β δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα αρετής από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη κατά των Πρώτων Εθνών της περιοχής. Όπως είναι κατανοητό, λοιπόν, οι κυνηγοί αγωνίζονται να πιστέψουν ότι οι αλλαγές στο κυνήγι προβάτων βασίζονται στην επιστήμη.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Λοιπόν, ποια είναι η μεγάλη υπόθεση με τα πρόβατα που πηγαίνουν σε περιορισμένη είσοδο; Είναι ο εγγενής κίνδυνος για τις προσπάθειες διατήρησης. Το BC είναι σήμερα μία από τις πέντε μόνο δικαιοδοσίες στη Βόρεια Αμερική με μεγάλο αριθμό περιοχών διαχείρισης που προσφέρουν γενικές ετικέτες για πρόβατα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια τεράστια κουλτούρα για το κυνήγι των προβάτων στην επαρχία που συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση, οδηγούμενη κυρίως από νεότερους κυνηγούς. Εάν αφαιρεθεί η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτόν τον πολιτισμό, ο πολιτισμός θα εξαφανιστεί, μαζί με τους νεότερους κυνηγούς. Και αν τα χάσουμε, το μέλλον όλου του κυνηγιού στην π.Χ. βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι περισσότεροι βορειοαμερικανοί κυνηγοί εκτός του NWT, του Γιούκον, της Αλάσκας, της Π.Χ. και της Αλμπέρτα θα είναι τυχεροί να τραβήξουν μια καρτέλα προβάτου στη διάρκεια της ζωής τους. Αν όλα τα πρόβατα πήγαιναν σε κλήρωση περιορισμένης εισόδου στο π.Χ., δεν θα ήταν διαφορετικά εκεί – θα είχατε δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς να υποβάλουν αίτηση για μόλις μερικές εκατοντάδες ετικέτες.

Η κουλτούρα του κυνηγιού προβάτων είναι μοναδική στους κυνηγετικούς κύκλους της Βόρειας Αμερικής και κάθε φορά που χάνουμε ένα μικρό κομμάτι του, χάνουμε ένα μεγάλο κομμάτι του παζλ διατήρησης. Σίγουρα, οι πλούσιοι θα εξακολουθούν να μπορούν να κυνηγούν πρόβατα, αλλά τι γίνεται με τους χιλιάδες νέους κυνηγούς που οδηγούνται από το πάθος για το κυνήγι και τη συντήρηση προβάτων; Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε αυτό το κρίσιμο δημογραφικό.

Το Western View είναι μια στήλη γνώμης και προσκαλούμε εποικοδομητική συζήτηση για τα ζητήματα που τίθενται εδώ.