Η Manitoba Wildlife Federation υποστηρίζει τη διατήρηση της απαγόρευσης του νυχτερινού κυνηγιού • Υπαίθριος Καναδάς

Η Manitoba Wildlife Federation υποστηρίζει τη διατήρηση της απαγόρευσης του νυχτερινού κυνηγιού • Υπαίθριος Καναδάς

September 13, 2022 0 Von admin

Η Ομοσπονδία Άγριας Ζωής της Μανιτόμπα έχει υποβάλει αίτηση για καθεστώς παρεμβάσεως στην αγωγή του Peguis First Nation κατά της κυβέρνησης της Μανιτόμπα για περιορισμούς που εισήγαγε πρόσφατα στο νυχτερινό κυνήγι. Την ώρα του Τύπου, ήταν άγνωστο εάν το αίτημα του MWF θα ικανοποιούνταν.

Ενώ το MWF υποστηρίζει τους περιορισμούς για λόγους ασφάλειας και διατήρησης, η μεγαλύτερη κοινότητα First Nation της Μανιτόμπα βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. «Τα μέλη του Peguis πάντα κυνηγούσαν τη νύχτα για φαγητό και τελετουργικούς σκοπούς», αναφέρει η μήνυση, που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. «Το κυνήγι τη νύχτα εξακολουθεί να είναι το προτιμώμενο μέσο με το οποίο τα μέλη του Peguis ασκούν το δικαίωμά τους να κυνηγούν σύμφωνα με τη συνθήκη». Βρίσκεται 190 χιλιόμετρα βόρεια του Winnipeg, το Peguis First Nation έχει περισσότερα από 10.200 μέλη καταγωγής Cree και Ojibway.

Οι περιορισμοί στο νυχτερινό κυνήγι, γνωστό και ως spotlighting, περιέχονταν στο νομοσχέδιο 29, μια τροποποίηση του νόμου περί άγριας ζωής της Μανιτόμπα που ψηφίστηκε το 2020. Το νομοσχέδιο καθιστούσε το νυχτερινό κυνήγι παράνομο, με εξαίρεση τους κυνηγούς που βασίζονται σε δικαιώματα και μπορούν ακόμα να κυνηγούν τη νύχτα με άδεια σε στέμμα στη νότια Μανιτόμπα. Στη βόρεια Μανιτόμπα, οι κυνηγοί που βασίζονται στα δικαιώματα μπορούν να συνεχίσουν το νυχτερινό κυνήγι στη γη του στέμματος χωρίς άδεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν βρίσκονται κοντά σε κοινότητες, δρόμους ή σιδηροδρόμους.

Το MWF θέλει να διατηρηθούν οι νομικοί περιορισμοί στο νυχτερινό κυνήγι

«Υποστηρίξαμε 100 τοις εκατό αυτό το νομοσχέδιο γιατί πιστεύαμε ότι δημιουργούσε μια ισορροπία όσον αφορά τη δημόσια ασφάλεια και για τους κυνηγούς που βασίζονται στα δικαιώματα να συνεχίσουν τις παραδόσεις τους σε περιοχές που θεωρούνται ασφαλείς», λέει η Carly Deacon, διευθύνουσα σύμβουλος του MWF. Λέει ότι η ομοσπονδία υπέβαλε αίτηση για την ιδιότητα του παρεμβατικού, ώστε να μπορεί να εκπροσωπήσει την αντίθεση των μελών της στο νυχτερινό κυνήγι. „Είναι ενάντια σε όλα όσα διδάσκουμε στην εκπαίδευση κυνηγών όσον αφορά τον σωστό εντοπισμό στόχων και τι υπάρχει πέρα ​​από αυτό.“

Το MWF έχει υποστηρίξει την απαγόρευση του νυχτερινού κυνηγιού από το 2016, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές στα νότια της επαρχίας. Εν μέρει ως αποτέλεσμα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού της ομοσπονδίας, η επαρχιακή κυβέρνηση εισήγαγε το νομοσχέδιο 29 το 2018, με την πρόθεση να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο, πιο ηθικό περιβάλλον κυνηγιού.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα και τις θέσεις του MWF στο www.mwf.mb.ca.