Μπορώ να δώσω στο μωρό μου ακτινίδιο;

0
Μπορώ να δώσω στο μωρό μου ακτινίδιο;

Το ακτινίδιο έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα ινδικά σπίτια στις μέρες μας, αλλά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, οι γονείς ρωτούν: Μπορώ να δώσω στο μωρό μου ακτινίδιο;

Όταν ακούτε για φρούτα ακτινιδίων, η χώρα που σας έρχεται στο μυαλό είναι η Νέα Ζηλανδία, η πατρίδα του ακτινιδίου. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι το ακτινίδιο προέρχεται στην πραγματικότητα από την Κίνα και αρχικά ονομαζόταν κινέζικο φραγκοστάφυλο! Ήταν όταν άρχισε να καλλιεργείται το φρούτο στη Νέα Ζηλανδία ότι το όνομα άλλαξε, καθώς το εξωτερικό μέρος του φρούτου έμοιαζε πολύ με το πουλί ακτινίδιο, Νεοζηλανδό.

ακτινίδιο 1402753 640

νέος
Πιστοποίηση Fssai 100 Organic 1

Ακόμη και σήμερα, τα ακτινίδια καλλιεργούνται κυρίως στην Κίνα, μαζί με την Ταϊβάν και το Νεπάλ. Έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές στα ινδικά σπίτια στις μέρες μας και καλλιεργείται στο Arunachal Pradesh, Himachal Pradesh, Jammu and Kashmir και Meghalaya. Υπάρχουν περίπου περισσότερες από 40 ποικιλίες ακτινιδίων σε όλο τον κόσμο. Οι πιο κοινές ποικιλίες ακτινιδίου που βρίσκονται στην Ινδία είναι οι Allison, Tomuri, Abbott και Bruno.

Τα ακτινίδια έχουν θολό καφέ δέρμα και λαμπερή πράσινη σάρκα και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα. Η σάρκα έχει μια ελαφριά πικρή γεύση που συμπληρώνει τη γλύκα της. Το δέρμα είναι επίσης κατάλληλο για κατανάλωση, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν μόνο τη σάρκα. Το ακτινίδιο τρώγεται ωμό ή χυμωμένο και χρησιμοποιείται συχνά σε επιδόρπια για τη γεύση του και το έντονο χρώμα του για γαρνιτούρα. Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, K και E, διαιτητικές ίνες, φυλλικό οξύ, χαλκό, κάλιο και πολλά αντιοξειδωτικά.

Οφέλη για την υγεία των φρούτων ακτινίδιο

  • Ενισχύει την ανοσία
  • Βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων
  • Βοηθά την πέψη
  • Προλαμβάνει την ασθένεια
  • Διατηρεί την υγεία των ματιών
  • Προλαμβάνει το άσθμα
  • Προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις
  • Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση
  • Διατηρεί την υγεία του δέρματος

Το ακτινίδιο έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα ινδικά σπίτια στις μέρες μας, αλλά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, οι γονείς ρωτούν: Μπορώ να δώσω στο μωρό μου ακτινίδιο;

Το εκπληκτικό γεγονός για τα ακτινίδια είναι ότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως και άλλα φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα μήλα και οι μπανάνες. Τα ακτινίδια μπορούν να εισαχθούν στα μωρά μετά από 6 μήνες. Το ακτινίδιο μπορεί να είναι ελαφρώς όξινο, επομένως είναι καλύτερο να εισάγεται σε μικρές ποσότητες για να αποκλειστούν αλλεργικές αντιδράσεις. Ξεκινήστε πολτοποιώντας καλά τη σάρκα και προσφέροντας μικρές ποσότητες. Για μωρά άνω των 8 μηνών, μεγάλα κομμάτια αποφλοιωμένων φρούτων ακτινίδιο μπορούν να δοθούν ως φαγητά.

Ενώ εισάγετε οποιοδήποτε νέο φαγητό, προσφέρετέ το μόνο στο πρώτο μισό της ημέρας. Μόλις το μωρό εξοικειωθεί με το φαγητό, μπορείτε να το δώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παρόλο που ο κανόνας των 3 ημερών είναι πλέον παρωχημένος, είναι καλύτερο να ακολουθείται εάν υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στην οικογένεια.

Τα ακτινίδια περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ακτινιδίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε μερικούς ανθρώπους. Εάν το παιδί εμφανίσει συμπτώματα όπως κνίδωση, πρήξιμο του ματιού ή της γλώσσας και του προσώπου, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στομάχι, σοβαρά εξανθήματα πάνας ή αίσθημα καύσου στο λαιμό, πρέπει να μεταφερθεί αμέσως στον γιατρό.

Συμβουλές για την αγορά και αποθήκευση φρούτων ακτινιδίων

Επιλέξτε παχουλά φρούτα που είναι μαλακά και αρωματικά, καθώς τα σκληρά φρούτα μπορεί να είναι άγουρα και να έχουν ξινή γεύση. Ο καρπός πρέπει να υποχωρεί ελαφρώς όταν πιέζεται. Ωστόσο, εάν παίρνετε σκληρά φρούτα, μπορούν να ωριμάσουν στο σπίτι. Είτε φυλάξτε τα σε χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο για καθυστερημένη ωρίμανση.

Τα ακτινίδια διαρκούν έως και τρεις εβδομάδες εάν βρίσκονται στο ψυγείο και έως και πέντε ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατήστε τα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε τη σήψη.

Συνταγές για υγιεινά φρούτα ακτινιδίων

Συνταγές για ακτινίδια

Το ακτινίδιο έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα ινδικά σπίτια στις μέρες μας, αλλά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά, οι γονείς ρωτούν: Μπορώ να δώσω στο μωρό μου ακτινίδιο;

Αγοράστε Υγιεινή Θρεπτική Βρεφική, Νηπιοτροφή φτιαγμένη από τη δική μας Γιατρό Μαμά!

Ψώνισε τώρα!

Schreibe einen Kommentar