Πώς να επιβιώσετε από ένα οδικό ταξίδι με παιδιά

Πώς να επιβιώσετε από ένα οδικό ταξίδι με παιδιά

Juli 4, 2016 0 Von admin

Θα πάμε για μια μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο στο Echuca, το Bendigo και το Ballarat αυτές τις γιορτές. Δεν έχω πάει εκεί από τότε που ήμουν 10 ετών, που ήταν πριν από αρκετά χρόνια (αμέ), αλλά συχνά ήθελα να πάω τα παιδιά εκεί, και έτσι αδράξαμε τη στιγμή, κλείσαμε μερικές καμπίνες και ξεκινήσαμε για ένα εξάρι ώρα οδήγησης για να φτάσετε εκεί. Αν και αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες διαδρομές που έχουμε κάνει, δεν είμαστε ξένοι στο να κάνουμε τα παιδιά ένα οδικό ταξίδι. Σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάμε περιλαμβάνει ένα οδικό ταξίδι. Έτσι, έχω συγκεντρώσει τις συμβουλές μου για το πώς να επιβιώσετε από ένα οδικό ταξίδι με παιδιά στο πίσω κάθισμα.

Προειδοποιήστε τα παιδιά και δείξτε στα παιδιά τον χάρτη

Τα παιδιά ταξιδεύουν καλύτερα αν ξέρουν πόσο καιρό (περίπου) θα μείνουν στο αυτοκίνητο. Δείξτε τους λοιπόν τον χάρτη και πού σκοπεύετε να οδηγήσετε. Όσο είναι δυνατόν, ενημερώστε τους πού σκοπεύετε να σταματήσετε. Δεν λέω ότι θα σταματήσει όλη η γκρίνια, (η Meg είναι γνωστό ότι ρωτάει πόσο καιρό θα είναι ένα ταξίδι όταν είμαστε ακόμα στο δρόμο μας!), αλλά αν έχουν ιδέα για την ώρα που θα φτάσουν, θα βοηθήσει.

Δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο

Εάν έχετε μια χρονικά ευαίσθητη προθεσμία για να βρίσκεστε κάπου, φροντίστε να λάβετε υπόψη τους σωρούς χρόνου για στάσεις. Εάν η Google σας πει ότι θα χρειαστούν 5 ώρες και 50 λεπτά, αφήστε τουλάχιστον μιάμιση ώρα επιπλέον για να προσθέσετε σε αυτό το ταξίδι. Οτιδήποτε λιγότερο θα προσθέσει τα επίπεδα άγχους σας. Τα παιδιά είναι διαβόητα αργά στο φαγητό και στο να πάνε στην τουαλέτα, και χρειάζονται σοβαρό κέφι για να ξαναμπούν στο αυτοκίνητο μετά από ένα παιχνίδι στο πάρκο. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάθε στάση απαιτεί τουλάχιστον 30 λεπτά, επομένως το συνυπολογίζω στον χρόνο του ταξιδιού μας.

Επιζώντα οδικά ταξίδια με παιδιά-1-3

Φορέστε άνετα ρούχα

Τις μέρες που ταξιδεύετε, ενθαρρύνω τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα – σκεφτείτε παντελόνια ή κολάν το χειμώνα και σορτς το καλοκαίρι. Θα κάθονται για λίγο, και έτσι μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Φορτώστε podcast/ηχητικά βιβλία/μουσική για όλη την οικογένεια

Οι τακτικοί αναγνώστες θα γνωρίζουν ότι είμαστε λάτρεις των ηχητικών βιβλίων για οδικά ταξίδια (μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας εδώ) και πιο πρόσφατα ανακαλύψαμε podcast. Το Short and Curly είναι ένα από τα αγαπημένα μας και θέτει ηθικά ερωτήματα για τα παιδιά. Ιδανικό για να ξεκινήσετε μερικές καλές συνομιλίες με το αυτοκίνητο. Πρόσφατα συζητήσαμε εάν είναι εντάξει να τρώτε τα κατοικίδιά σας (πολύ επίκαιρο εδώ στη φάρμα) και είναι ο Ντάμπλντορ πραγματικά τόσο υπέροχος όσο νομίζουμε. Εάν έχετε ένα μεγάλο ταξίδι, κατεβάστε μερικούς καταλόγους πίσω πριν πάτε.

Εάν η σκέψη ενός άλλου CD Wiggles σας κάνει να νιώθετε ότι θέλετε να οδηγήσετε σε ένα δέντρο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μικρό gadget που συνδέεται σε ένα ipod ή tablet και επιτρέπει έως και 5 σετ κινητών τηλεφώνων να ακούνε την ίδια μουσική. Το παραλάβαμε στο Target πριν από χρόνια, αλλά στοιχηματίζω ότι θα μπορούσατε να βρείτε κάτι παρόμοιο στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Τα παιδιά μπορούν να ακούσουν τη μουσική τους και εσείς μπορείτε να οδηγείτε σε χαρούμενη σιωπή (εκτός αν αποφασίσουν να τραγουδήσουν για πολύ).

Επιζώντα οδικά ταξίδια με παιδιά-1

Έχετε έτοιμα μπουκάλια νερού

Τα παιδιά μου συχνά ξεχνούν να πιουν ένα ποτό και καταλήγουν με πονοκεφάλους που προκαλούνται από αφυδάτωση. Έχοντας ένα μπουκάλι νερό από το οποίο μπορούν να πιουν γουλιά, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε βεβαιωθείτε ότι κάθε παιδί έχει το δικό του μπουκάλι σε απόσταση αναπνοής.

Πακετάρετε τα σνακ σαν αφεντικό

Ναι. Τα παιδιά τρώνε πολύ στις οδικές εκδρομές. Η πλήξη σίγουρα συνεισφέρει σε αυτό, αλλά τα πεινασμένα παιδιά είναι κλαψουρισμένα παιδιά, γι‘ αυτό έχετε πολλά σνακ συσκευασμένα και έτοιμα να τα ετοιμάσετε όσο χρειάζεται. Τα σάντουιτς με απλές γεμίσεις όπως το vegemite και το φυστικοβούτυρο είναι πάντα καλά. Τα μήλα κομμένα στα τέσσερα τρώγονται πολύ πιο εύκολα για τα μικρά παιδιά. Τα οδικά ταξίδια είναι επίσης όταν τείνουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερα από τα πακέτα φαγητού μιας μερίδας. Όχι τόσο οικονομικά ή περιβαλλοντικά καλό όσο να φτιάξετε το δικό σας, αλλά πολύ πιο βολικό σε ένα αυτοκίνητο. Συχνά κρατάω μερικές λιχουδιές για να τις βγάλω έξω όταν φτάσουμε αρκετές ώρες στο ταξίδι. Δίνει σε όλους λίγο προνόμιο.

Συσκευάζοντας το δικό σας φαγητό, θα εξοικονομήσετε επίσης ένα σωρό χρήματα. Αυτά τα εστιατόρια στην άκρη του δρόμου δεν είναι φθηνά και το φαγητό είναι συχνά επίσης αρκετά βασικό.

Επιζώντα οδικά ταξίδια με παιδιά-1-2

Να έχετε μια σακούλα σκουπιδιών

Πιάστε μια πλαστική σακούλα και κρεμάστε την πάνω από το ραβδί εργαλείων ή κάπου βολικό, και βάλτε όλα τα σκουπίδια σε αυτήν καθώς πηγαίνετε. Κάνει την εκκαθάριση του αυτοκινήτου πολύ πιο εύκολη στο τέλος του ταξιδιού.

Επιμείνετε να χρησιμοποιούν όλοι την τουαλέτα σε κάθε στάση

… ακόμα κι αν ορκίζονται μαύρο και μπλε ότι δεν χρειάζεται να πάνε. Πάντα, το παιδί που δεν χρειαζόταν να πάει στην τουαλέτα στη στάση, θα «σκάσει» 40 χιλιόμετρα κάτω από το δρόμο. Μιλώντας από μεγάλη εμπειρία εδώ!

Παραδοθείτε στην οθόνη

Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής των παιδιών που κοιτάζουν απλώς τις οθόνες για όλο το ταξίδι, αλλά πρέπει να πω ότι μετά από τρεις ή τέσσερις ώρες, το δέλεαρ του να παραδώσεις μια οθόνη σε κάθε παιδί (και η ησυχία που ακολουθεί) είναι απλώς πολύ καλό για να μην το χρησιμοποιήσετε. Τείνουμε να τα αποθηκεύουμε για νυχτερινά ταξίδια και αυτοκινητόδρομους όπου δεν υπάρχουν πολλά να κοιτάξουμε (και η πιθανότητα ασθενείας στο ταξίδι είναι μικρότερη), αλλά θα έλεγα ψέματα αν δεν έλεγα ότι τα χρησιμοποιούμε από καιρό σε καιρό.

Πώς να επιβιώσετε από ένα οδικό ταξίδι με παιδιά

Τι συμβουλές έχετε για οδικές εκδρομές με παιδιά;;