Στερεά γάλα και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε βρεφικές τροφές

Στερεά γάλα και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε βρεφικές τροφές

Oktober 23, 2021 0 Von admin

Στερεά γάλα και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε βρεφικές τροφές – Είναι υγιεινά; Ας μάθουμε περισσότερα για αυτά τα συστατικά και πώς επηρεάζουν τη διατροφή του μωρού.

Ως μητέρα ή πατέρας, μπορείτε πάντα να αμφισβητείτε κάθε απόφαση που παίρνετε για το μωρό σας και αυτό είναι πολύ καλό! Η αναθεώρηση όλων όσων δίνετε στο μωρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε υγιές και να εξασφαλίσετε τη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Γι‘ αυτό πολλοί γονείς έχουν σύγχυση σχετικά με την παρουσία στερεών γάλακτος ή γάλακτος σε σκόνη στις παιδικές τροφές. Ένας μεγάλος αριθμός παιδικών τροφών περιέχει αυτά στη λίστα συστατικών, γεγονός που μας κάνει να αναρωτηθούμε – είναι πραγματικά υγιεινά για τα μωρά; Στη σημερινή ανάρτηση ιστολογίου εξερευνούμε και αναλύουμε αυτά τα δύο πολύ κοινά συστατικά που βρίσκονται σε μια ποικιλία παιδικών τροφών.

νέος
Πιστοποίηση Fssai 100 Organic 1

Στερεά γάλα και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε βρεφικές τροφές - Είναι υγιεινά;  Ας μάθουμε περισσότερα για αυτά τα συστατικά και πώς επηρεάζουν τη διατροφή του μωρού.

Τι είναι τα Στερεά Γάλα;

Για να καταλάβουμε τι είναι τα στερεά γάλακτος, πρέπει να αναλύσουμε τη σύνθεση και τη δομή του γάλακτος. Το γάλα είναι α κολλοειδές, που σημαίνει ότι περιέχει σφαιρίδια λίπους αιωρούμενα σε ένα υδαρές υγρό. ΕΝΑ κολλοειδές είναι κάθε υλικό στο οποίο μικροσκοπικά σωματίδια μιας ουσίας είναι διασκορπισμένα σε μεγαλύτερο όγκο μιας άλλης ουσίας. Στην περίπτωση του γάλακτος, αυτό αναφέρεται στις ενώσεις που μοιάζουν με λίπος σε ένα υγρό που μοιάζει με νερό.

Το γάλα αποτελείται από 87% νερό και 13% στερεά. Όταν εξαχθεί όλο το νερό από το γάλα, μένουν τα στερεά γάλακτος. Σκεφτείτε τη σκόνη γάλακτος από το παντοπωλείο. Έχει γεύση σαν γάλα, μοιάζει με γάλα και μυρίζει σαν γάλα όταν αναμιγνύεται με νερό.

Αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη v/s Στερεά Γάλα

01 2

Όταν κάποιος λέει „στερεά γάλακτος“, συνήθως αναφέρεται σε γάλα σε σκόνη που έχει ληφθεί με ξήρανση πλήρους γάλακτος. Από την άλλη πλευρά, η ουσία που παράγεται με την αποβολή όλου του νερού από το παστεριωμένο αποβουτυρωμένο γάλα είναι γνωστή ως αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη.

Με απλά λόγια, το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη είναι μια μορφή άπαχου ή «χαμηλών λιπαρών» γάλακτος με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. Εκτός από το νερό, όλα τα αρχικά στοιχεία είναι παρόντα στις αρχικές τους αναλογίες. Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη δεν περιλαμβάνει περισσότερο από 5% υγρασία κατά βάρος και όχι περισσότερο από 1,5% λίπος γάλακτος κατά βάρος.

Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, δεν συνιστάται η χορήγηση αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών, καθώς η θρεπτική τους αξία δεν πληροί τις απαιτήσεις ανάπτυξης των μωρών αυτής της ηλικίας.

Ωμό γάλα v/s Γάλα σε σκόνη

Στερεά γάλα και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε βρεφικές τροφές - Είναι υγιεινά;  Ας μάθουμε περισσότερα για αυτά τα συστατικά και πώς επηρεάζουν τη διατροφή του μωρού.

Ποιό είναι καλύτερο? Το νωπό γάλα ή το φρέσκο ​​γάλα έχει μεγαλύτερη θρεπτική περιεκτικότητα, με μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων και μια μορφή πρωτεΐνης που δεν μετουσιώνεται. Ωστόσο, το πρωταρχικό ζήτημα όσον αφορά το γάλα είναι η ασφάλεια.

Το γάλα μπορεί εύκολα να μολυνθεί από μικρόβια, ιδιαίτερα παθογόνα βακτήρια. Ως εκ τούτου, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (το οποίο περιλαμβάνει τα μωρά) θα πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν νωπό γάλα. Από την άλλη πλευρά, το γάλα σε σκόνη δημιουργείται μέσω θερμικής επεξεργασίας, η οποία σκοτώνει επικίνδυνα βακτήρια και μικροοργανισμούς, καθιστώντας το πιο ασφαλές από το νωπό γάλα.

Ως εκ τούτου, για τα παιδιά, συνιστάται οπωσδήποτε να πάνε για γάλα σε σκόνη ή αποστειρωμένο γάλα, καθώς είναι ασφαλή και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, το παστεριωμένο γάλα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός επτά ημερών, καθώς είναι πιο επιρρεπές στη φθορά.

Άλλα οφέλη του γάλακτος σε σκόνη

Τώρα που ξέρουμε ότι το γάλα σε σκόνη δεν είναι επιβλαβές για το μωρό σας, υπάρχει κάτι άλλο για να ενισχύσει τη θήκη του;

1. Προσθέτει θρεπτική αξία: Η προσθήκη στερεών γάλακτος ή/και αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη στη σπιτική σας παιδική διατροφή συμπληρώνει όλη την καλή διατροφή του πλήρους γάλακτος στη διατροφή. Παρέχει θρεπτικά συστατικά που χτίζουν τα οστά, όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη Α, που βοηθούν στην ανάπτυξη. Και δεδομένου ότι είναι σε συμπυκνωμένη μορφή, 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη έχει σχεδόν 3 έως 4 φορές περισσότερη θρεπτική αξία από την ίδια ποσότητα γάλακτος.

2. Προσφέρει γεύση και άρωμα γαλακτοκομικών: Αν και το φρέσκο ​​γάλα έχει σίγουρα πιο έντονη γεύση και οσμή σε σύγκριση με το γάλα σε σκόνη, αυτό δεν σημαίνει ότι στο μωρό σας δεν θα αρέσει η γεύση του γάλακτος σε σκόνη. Τα στερεά γάλακτος έχουν πιο λεπτή γεύση και άρωμα που μπορούν να ενσωματωθούν πολύ καλά στις παιδικές σας τροφές.

Να θυμάστε ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο γάλα για το μωρό σας και ο ΠΟΥ συνιστά αποκλειστικό θηλασμό για μωρά κάτω των έξι μηνών. Συνιστάται επίσης να αποφεύγεται το αγελαδινό γάλα για μωρά κάτω του ενός έτους. Μόλις το μωρό σας συμπληρώσει τα πρώτα του γενέθλια, μπορείτε να εισάγετε αγελαδινό γάλα σε οποιαδήποτε μορφή.

Όταν πρόκειται για γεύση, άρωμα και σταθερή θρεπτική πυκνότητα, το φρέσκο ​​ή νωπό γάλα σίγουρα κερδίζει, αλλά μπορεί να είναι ένας κίνδυνος για την ασφάλεια. Αυτό είναι όπου τα στερεά γάλακτος εισέρχονται στην εικόνα, αποτελώντας μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση, ειδικά όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Εάν εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο του μωρού σας πριν εισάγετε τα στερεά γάλακτος στη διατροφή του μωρού σας.

Στερεά γάλα και αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε βρεφικές τροφές - Είναι υγιεινά;  Ας μάθουμε περισσότερα για αυτά τα συστατικά και πώς επηρεάζουν τη διατροφή του μωρού.

Αγοράστε Υγιεινή Θρεπτική Βρεφική, Νηπιοτροφή φτιαγμένη από τη δική μας Γιατρό Μαμά!

Ψώνισε τώρα!