Στο π.Χ., το συναίσθημα υπερισχύει της διαχείρισης της άγριας ζωής που βασίζεται στην επιστήμη • Υπαίθριος Καναδάς

Στο π.Χ., το συναίσθημα υπερισχύει της διαχείρισης της άγριας ζωής που βασίζεται στην επιστήμη • Υπαίθριος Καναδάς

August 2, 2022 0 Von admin

Οι κυνηγοί ήταν κατανοητό σοκαρισμένοι όταν η κυβέρνηση του NDP της BC ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να μειώσει δραστικά τις ευκαιρίες κυνηγιού κατοίκων στην περιοχή 7B. Αναφερόμενη ως Περιοχή Ειρήνης, αυτή η περιοχή διαχείρισης εκτείνεται από τα νότια του Tumbler Ridge μέχρι τα σύνορα Yukon. Είναι μια τεράστια περιοχή, και βλέπει μεγάλο αριθμό κατοίκων κυνηγών. Εν ολίγοις, η επαρχιακή κυβέρνηση προτείνει να τοποθετηθεί όλο το κυνήγι αλκών σε κλήρωση περιορισμένης εισόδου, με στόχο τη μείωση της συγκομιδής κατά 50 τοις εκατό. Σχεδιάζει επίσης να εξαλείψει όλες τις ευκαιρίες για τους κατοίκους να κυνηγούν καριμπού στην περιοχή.

Οι προτεινόμενες αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνδυασμό με την εισαγωγή του νομοσχεδίου 14 από την BC, του νόμου τροποποίησης της άγριας ζωής, 2022. Περιλαμβάνει αλλαγές στον νόμο περί άγριας ζωής που «θα διασφαλίσουν ότι θα ληφθεί υπόψη η γνώση των ιθαγενών προγόνων για την άγρια ​​ζωή και αυτό θα σημαίνει μια ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη σχέση για τη διαχείριση της άγριας ζωής με τους αυτόχθονες πληθυσμούς». Όπως δήλωσε η Katrine Conroy, Υπουργός Δασών, Γης, Επιχειρήσεων Φυσικών Πόρων και Αγροτικής Ανάπτυξης της BC, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος της διαδικασίας συμφιλίωσης. Ο επαρχιακός νόμος περί άγριας ζωής δεν έχει αλλάξει για να αντιμετωπίσει τα συμφέροντα των ιθαγενών από το 1966.

Οι κυνηγοί είναι κατανοητό αναστατωμένοι με την πιθανή απώλεια ευκαιρίας, με την BC Wildlife Federation να ισχυρίζεται ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν βασίζονται στην επιστήμη. Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του NDP έχει ιστορικό διαχείρισης που βασίζεται στο συναίσθημα αντί να ακολουθεί την επιστήμη, ακόμη και όταν παραδέχτηκε ότι το κλείσιμο του κυνηγιού γκρίζλι οφειλόταν σε κοινωνικούς λόγους. Αυτό φαίνεται να ισχύει για άλλη μια φορά στην Περιφέρεια 7Β.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σύμφωνα με μια μελέτη θνησιμότητας του 2019 που διεξήχθη από την κυβέρνηση της Π.Χ., οι κάτοικοι κυνηγοί αντιπροσωπεύουν ένα πολύ χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας από άλκες στην επαρχία. Επικαλούμενη αυτή τη μελέτη, η BC Wildlife Federation απαιτεί να αντιμετωπιστεί η θήρευση και η απώλεια οικοτόπων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ελάχιστο όφελος από τη μείωση της συγκομιδής των κατοίκων. Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα σε περιοχές με χαμηλό αριθμό άλκες, ενώ οι έρευνες πληθυσμού της ίδιας της επαρχίας δείχνουν ότι αρκετές περιοχές στην Περιφέρεια 7Β έχουν πραγματικά εξαιρετικά ισχυρούς πληθυσμούς άλκες. είναι επίσης πολύ κάτω από τους μέγιστους αριθμούς συγκομιδής. Η επιστήμη απλώς δεν υποστηρίζει τις προτεινόμενες αλλαγές.

Στην πραγματικότητα, το Ανώτατο Δικαστήριο του BC έκρινε στα τέλη του περασμένου έτους ότι τα δικαιώματα της συνθήκης του Blueberry River First Nation για κυνήγι, παγίδευση και ψάρια έχουν παραβιαστεί «επιτρέποντας τη βιομηχανική ανάπτυξη στην επικράτεια του Blueberry σε εκτεταμένη κλίμακα». Σύμφωνα με την απόφαση, «οι σωρευτικές επιπτώσεις από μια σειρά από επαρχιακά εγκεκριμένες δραστηριότητες, έργα και εξελίξεις (που σχετίζονται με πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δασοκομία, εξόρυξη, υδροηλεκτρικές υποδομές, αγροτική εκκαθάριση και άλλες δραστηριότητες) εντός και δίπλα στην παραδοσιακή τους επικράτεια… σε σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην ουσιαστική άσκηση των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με τη συνθήκη».

Οι κληρώσεις κατοίκων είναι στα σκαριά για το Peace Moose

Αναμφίβολα, η κυβέρνηση της Π.Χ. προσπαθεί να μετριάσει τη ζημιά από αυτήν την απόφαση, μειώνοντας τις ευκαιρίες κυνηγών κατοίκων, αντί να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα ζητήματα που περιγράφονται στην απόφαση. Αυτό είναι ένα μήνυμα αρετής στο υψηλότερο επίπεδο και δυστυχώς δεν θα βοηθήσει τίποτα για να βοηθήσει τους πληθυσμούς της άγριας ζωής. Αντίθετα, θα τιμωρήσει μόνο άδικα τους μόνιμους κυνηγούς, λέει η BC Wildlife Federation, η οποία υποστηρίζει πλήρως τα δικαιώματα των συνθηκών.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

Τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο, οι κληρώσεις περιορισμένης συμμετοχής της BC δεν είχαν δημοσιευτεί, επιβεβαίωση σε πολλούς κυνηγούς ότι η πρόταση θα προχωρήσει για την κυνηγετική περίοδο του 2022. Τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής δημόσιας έρευνας σχετικά με τις αλλαγές δεν είχαν επίσης δημοσιευτεί την ώρα του Τύπου, παρά το γεγονός ότι η έρευνα είχε κλείσει από τα μέσα Μαρτίου.

Προφανώς, οι συγκινήσεις πληθαίνουν και οι επαρχιακοί πολιτικοί έχουν πλημμυρίσει από θυμωμένα email και τηλεφωνήματα. Η επικεφαλής του Blueberry River First Nations, Judy Desjarlais, δέχθηκε ακόμη και απειλή θανάτου λόγω της υποστήριξης της μπάντας στις προτεινόμενες αλλαγές. Όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις στην επαρχία καταδίκασαν δικαίως την απειλή και επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στα δικαιώματα της συνθήκης. Δεν υποχωρούν, ωστόσο, από το να πιέσουν την επαρχία να υιοθετήσει μια προσέγγιση βασισμένη στην επιστήμη.

Η κυβέρνηση του NDP ισχυρίζεται ότι οι προτεινόμενες αλλαγές είναι μόνο ένα ενδιάμεσο μέτρο και ότι θα επανεξεταστούν σε δύο χρόνια. Δεδομένου του ιστορικού της κυβέρνησης για τη διαχείριση της άγριας ζωής με βάση το συναίσθημα και όχι την επιστήμη, ωστόσο, οι κυνηγοί πιστεύουν ότι η αλλαγή θα είναι μόνιμη εάν προχωρήσει. Ως αποτέλεσμα, λένε ότι βρίσκονται στον αγώνα της ζωής τους. Δεν διαφωνώ — η αντικυνηγετική ατζέντα της τρέχουσας κυβέρνησης της Π.Χ. γίνεται πιο προφανής κάθε εποχή που περνά.

Το Western View είναι μια στήλη γνώμης και προσκαλούμε εποικοδομητική συζήτηση για τα ζητήματα που τίθενται εδώ.