Το πρόγραμμα geocaching της Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής του Σασκάτσουαν απογειώνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας • Υπαίθριος Καναδάς

Το πρόγραμμα geocaching της Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής του Σασκάτσουαν απογειώνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας • Υπαίθριος Καναδάς

Juli 18, 2022 0 Von admin

Για έναν καινοτόμο τρόπο για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια στην ύπαιθρο και πιθανώς να ανακαλύψετε νέα μέρη για κυνήγι στη διαδικασία, ανατρέξτε στο πρόγραμμα geocaching της Ομοσπονδίας Άγριας Ζωής του Σασκάτσουαν. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι έψαχναν για κάτι να κάνουν έξω, λέει ο διευθυντής εκπαίδευσης του SWF, Doug Gibson.

Το geocaching, που περιγράφεται ως το μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο, συνεπάγεται ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ένα GPS για να αναζητήσουν κρυμμένα αντικείμενα ή geocaches, από τα οποία υπάρχουν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Στην περίπτωση του SWF, υπάρχουν περίπου 40 γεωγραφικές αποθήκες σε εδάφη που κατέχει ή συνδιαχειρίζεται η ομοσπονδία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα σφραγισμένο μεταλλικό δοχείο πυρομαχικών κλειδωμένο σε ένα δέντρο και ένα σπιτάκι πουλιών με ψεύτικο μέτωπο. Μέσα σε κάθε ένα, υπάρχει ένα ημερολόγιο και μερικές φορές ένα συμβολικό έπαθλο. «Ο εμπειρικός κανόνας είναι, αν πάρεις κάτι, αφήνεις κάτι», λέει ο Gibson.

Ενώ το geocaching παρέχει έναν άλλο λόγο για να περάσετε χρόνο έξω, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στους αρχάριους πώς να χρησιμοποιούν ένα GPS, λέει ο Gibson. Και καθώς ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο με δυνατότητα GPS ή μια μονάδα GPS χειρός, προσθέτει, είναι μια πολύ προσιτή δραστηριότητα. Η ομοσπονδία διαθέτει επίσης 24 μονάδες GPS τις οποίες δανείζει σε σχολεία και υπαίθριες ομάδες έναντι μικρής αμοιβής. Η Gibson λέει ότι υπάρχουν σχέδια για προσθήκη επτά έως 10 επιπλέον γεωγραφικών κρηπίδων φέτος στις ιδιοκτησίες της.

Ένας πετυχημένος κυνηγός θησαυρού ελέγχει μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα γεωσκόπηση

Για να εμπλακείτε, το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο Geocaching (www.geocaching.com), και στη συνέχεια αναζητήστε τις συντεταγμένες για geoccaches στα εδάφη SWF. Επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στα εδάφη για να αναζητήσει τις γεωκηλίδες, αν και τα μη μέλη πρέπει πρώτα να ζητήσουν γραπτή άδεια. Όπως προτείνει ο Gibson, οι επισκέπτες μπορεί ακόμη και να αποφασίσουν να γίνουν μέλη οι ίδιοι γνωρίζοντας καλύτερα τα εδάφη—και βλέποντας το πολύτιμο έργο διατήρησης που κάνει το SWF.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα και τις θέσεις του SWF στο www.swf.sk.ca.