Χρειάζεστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για νήπια με δυσκοιλιότητα; Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό το ένα φαγητό!

0
Χρειάζεστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες για νήπια με δυσκοιλιότητα;  Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτό το ένα φαγητό!

Κουραστήκατε να βλέπετε το παιδί σας να υποφέρει από σκληρά κόπρανα και υπερβολικό πόνο; Λάβετε γρήγορη ανακούφιση με αυτές τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για νήπια με δυσκοιλιότητα.

Εάν ρωτήσετε έναν γονέα για το τι θα ήταν ένα θέαμα που θα τον πλήγωνε περισσότερο, θα απαντούσε ότι είναι το θέαμα του παιδιού του που υποφέρει. Κανείς μας δεν αντέχει να βλέπει το παιδί του να πονάει και θα θέλαμε να μπορούσαμε να του πάρουμε λίγο από αυτό.

Δυστυχώς αυτό δεν είναι δυνατό, και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τον πόνο ή καλύτερα – να τον αποτρέψουμε εξαρχής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, όταν είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε περιστατικά που τους προκαλούν πόνο – όπως αυτό της δυσκοιλιότητας.

νέος
Πιστοποίηση Fssai 100 Organic 1

Η δυσκοιλιότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία τα κόπρανα γίνονται σκληρά και δύσκολα στην κυκλοφορία, οδηγώντας σε λιγότερο συχνές κενώσεις. Η δυσκοιλιότητα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, αλλά στα μικρά παιδιά οφείλεται συχνότερα στη χαμηλή κατανάλωση υγρών και σε μια δίαιτα με έλλειψη φυτικών ινών.

σχήμα 1703626 640

Όποιος είχε δυσκοιλιότητα (που είναι όλοι μας) γνωρίζει τον πόνο της καταπόνησης και της καταπόνησης χωρίς αποτέλεσμα. Το χειρότερο είναι η συνεχής φουσκωμένη αίσθηση της υποστήριξης. Όσο περισσότερο συσσωρεύεται στο σώμα μας, τόσο πιο άβολα γίνεται. Τώρα φανταστείτε μικρά μωρά ή μικρά παιδιά να το βιώνουν αυτό, ειδικά όταν δεν μπορούν να εκφράσουν πώς νιώθουν με λόγια. Φρικτό, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι μόνο αυτό, η δυσκοιλιότητα στα παιδιά μειώνει επίσης την όρεξή τους και μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστεί. Ενώ η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να προσφέρει προσωρινή απελευθέρωση, δεν αντιμετωπίζει τη βασική αιτία. Γι‘ αυτό υπενθυμίζουμε συνεχώς στους γονείς να ελέγχουν την πρόσληψη φυτικών ινών από τα παιδιά τους. Εδώ είναι μερικές τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και ιδανικές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Κουραστήκατε να βλέπετε το παιδί σας να υποφέρει από σκληρά κόπρανα και υπερβολικό πόνο;  Λάβετε γρήγορη ανακούφιση με αυτές τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για νήπια με δυσκοιλιότητα.

1. Ακατέργαστη μπανάνα Κεράλα

Μια από τις πιο παραδοσιακές παιδικές τροφές στη χώρα μας, οι ωμές μπανάνες Κεράλα ή οι ωμές μπανάνες Κεράλα είναι γνωστές ως υγιεινή τροφή για αύξηση βάρους για μωρά. 100 γραμμάρια ακατέργαστων πλατάνια περιέχουν 2,3 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι επίσης γεμάτα με άλλα μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β6, C, κάλιο και μαγνήσιο.

2. Καστανό ρύζι

Το λευκό ρύζι στερείται το εξωτερικό κάλυμμα του κόκκου, γεγονός που το καθιστά κατώτερο από το καστανό ρύζι. Το καστανό ρύζι, από την άλλη, διατηρεί το κάλυμμα, δίνοντάς του εντυπωσιακά 3,4 g φυτικών ινών σε μόλις 100 g ρύζι.

3. Φακές

Με 31 γραμμάρια φυτικών ινών σε 100 γραμμάρια φακές, αυτό είναι απαραίτητο φαγητό στη διατροφή του παιδιού σας, ανεξάρτητα από την ηλικία του. Μπορείτε να συμπεριλάβετε οποιεσδήποτε φακές, όπως Black Urad Dal, Green Gram, Roasted Gram, Moong Dal, Masoor Dal και άλλες.

4. Σιτάρι Ντάλια

Χρησιμοποιώντας σπασμένο σιτάρι ή ντάλια σιταριού διασφαλίζετε ότι λαμβάνετε όλες τις φυτικές ίνες καθώς περιλαμβάνει το φύτρο, το ενδοσπέρμιο και το πίτουρο. 100 γραμμάρια σπασμένου σιταριού περιέχουν 11,9 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φαγητό για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή του μικρού σας.

5. Horsegram

Το Horsegram είναι ένα όσπριο που χρησιμοποιείται σε πολλά παραδοσιακά ινδικά πιάτα, αλλά εμφανίζεται λιγότερο στη σύγχρονη μαγειρική. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και είναι γεμάτο φυτικές ίνες – 100 γραμμάρια αλογόγραμμα περιέχουν 5 γραμμάρια φυτικών ινών.

Δεδομένου ότι τα νήπια είναι διαβόητα για το ότι τρώνε ιδιότροπα, η συμπερίληψη όλων αυτών των τροφών μεμονωμένα μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μερικοί από εμάς μπορεί επίσης να έχουν πρόβλημα να προμηθευτούν ορισμένα από αυτά τα συστατικά. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να έχετε όλα αυτά τα υλικά συνδυασμένα σε ένα πιάτο;

Χωρίς τίτλο 1

Ναι, μπορείτε – στο Banana Nutrimix μας! The Little Moppet Foods‘ Μπανάνα Nutrimix περιέχει όλα αυτά τα συστατικά και πολλά άλλα, σε μια βολική μορφή που σας βοηθά να συμπεριλάβετε εύκολα στο φαγητό του παιδιού σας. Φτιάξτε έναν χυλό από τη σκόνη, προσθέστε τον στο κουρκούτι ή τη ζύμη, μαγειρέψτε και χρησιμοποιήστε τον σε μιλκσέικ – οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Επιπλέον, όλα αυτά τα συστατικά είναι εύκολα εύπεπτα και προέρχονται από μέρη που τα καλλιεργούν χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά λιπάσματα. Όπως πάντα, αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε – δεν υπάρχουν απολύτως συντηρητικά, πρόσθετα ή πρόσθετες γεύσεις κανενός είδους.

Αν λοιπόν θέλετε να αποτρέψετε τον πόνο και την ενόχληση της δυσκοιλιότητας στο μικρό σας, ξέρετε πού να ψάξετε!

Κουραστήκατε να βλέπετε το παιδί σας να υποφέρει από σκληρά κόπρανα και υπερβολικό πόνο;  Λάβετε γρήγορη ανακούφιση με αυτές τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για νήπια με δυσκοιλιότητα.

Αγοράστε Υγιεινή Θρεπτική Βρεφική, Νηπιοτροφή φτιαγμένη από τη δική μας Γιατρό Μαμά!

Ψώνισε τώρα!

Schreibe einen Kommentar