21 Πράγματα που πρέπει να κάνετε για να απλοποιήσετε τη ζωή σας τώρα!

0
21 Πράγματα που πρέπει να κάνετε για να απλοποιήσετε τη ζωή σας τώρα!

Η απλοποίηση της ζωής σας δεν είναι κάτι που γίνεται μια φορά. Είναι μια συνεχής διαδικασία, και υποθέτω μια πρακτική, που κάνετε συνεχώς στην καθημερινότητά σας. Τα καλά νέα είναι ότι πραγματικά δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά μεγάλα πράγματα για να κάνετε τη ζωή σας απλή. Υπάρχουν πολλές μικρές, πρακτικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε την απλή ζωή σας αυτή τη στιγμή.

copy-of-9-simple-tips-to-begin-decluttering

1. Τοποθετήστε μια πινακίδα «No Junk Mail» στο γραμματοκιβώτιό σας

Όχι μόνο θα έχετε λιγότερη ακαταστασία στο σπίτι από το γραμματοκιβώτιο, αλλά θα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να κατευθυνθείτε στα καταστήματα για να αγοράσετε περισσότερη ακαταστασία. Εάν χρειάζεται πραγματικά να ελέγξετε έναν κατάλογο, αναζητήστε στο διαδίκτυο μια έκδοση χωρίς ακαταστασία.

2. Κόψτε τα είδη μακιγιάζ και ομορφιάς

Ρίξτε μια ματιά στα προϊόντα μακιγιάζ και ομορφιάς σας και απαλλαγείτε από όσα δεν έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο μήνα. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μόνο ένα ή δύο από κάθε αντικείμενο (εμπιστέψτε με, ούτως ή άλλως θα φοράτε το ίδιο make up στο 90% του χρόνου). Λιγότερες επιλογές σας εξοικονομούν τόσο πολύ χρόνο το πρωί

3. Προγραμματίστε το ντύσιμό σας το προηγούμενο βράδυ

Είναι πάντα πιο εύκολο να διαλέξεις τι θα φορέσεις το προηγούμενο βράδυ. Μπορείτε να ελέγξετε ότι έχετε τα ρούχα που θέλετε, να κάνετε προσαρμογές στο ντύσιμό σας αν χρειαστεί και το πρωί να ντυθείτε χωρίς να ανησυχείτε για το τι θα φορέσετε!

4. Χρησιμοποιήστε ένα οικογενειακό ημερολόγιο

Είτε πρόκειται για ένα παλιομοδίτικο ημερολόγιο από χαρτί, ημερολόγιο Google ή κάποια εφαρμογή, το να έχετε ένα κεντρικό ημερολόγιο όπου καταγράφονται όλες οι δραστηριότητες της οικογένειας κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Είναι λιγότερο πιθανό να δεσμευτείτε υπερβολικά ή να ξεχάσετε κάτι σημαντικό εάν το πρόγραμμα όλων είναι γραμμένο.

21 τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας-1-2

5. Οργανώστε ώστε οι λογαριασμοί σας να παραδίδονται μέσω email, ή καλύτερα με πάγια εντολή

Οι χάρτινοι λογαριασμοί μπαίνουν στο σπίτι μας, ανοίγουν και μετά ξεχνάω να τους πληρώσω, μέχρι την επομένη της προθεσμίας. Είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο μου να θυμάμαι λογαριασμούς μόνο όταν είναι ληξιπρόθεσμοι. Δεν είναι περίεργο που μου αρέσει η άμεση χρέωση. Ο λογαριασμός μου αποστέλλεται μέσω email, ελέγχω ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα στον λογαριασμό για να καλύψω τον λογαριασμό και μην το σκέφτομαι ποτέ ξανά. Πολύ εύκολο.

6. Αποθηκεύστε τα κλειδιά και το πορτοφόλι σας στο ίδιο μέρος κάθε φορά

Αν αφιερώνετε 5 λεπτά αναζητώντας όλα τα κομμάτια σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι, σκεφτείτε να ορίσετε μια ζώνη πτώσης για να κρατάτε τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το τηλέφωνο και οτιδήποτε άλλο χάνετε, όλα σε ένα μέρος. Θα εξοικονομήσει χρόνο και άγχος κάθε μέρα.

7. Ελέγξτε τα email σας μόνο μία ή δύο φορές την ημέρα

Ελέγχοντας μόνο τα email σας συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, γίνεστε κύριος των email σας και όχι το αντίστροφο. Όποιος χρειάζεται απάντηση νωρίτερα θα σας τηλεφωνήσει ούτως ή άλλως. Σπάνια υπάρχει μια στιγμή που πραγματικά χρειάζομαι για να ελέγχετε πιο συχνά.

8. Βάλτε τα χύμα σας σε ένα βάζο στο τέλος κάθε μέρας

Όχι μόνο ξεφορτώνεστε τα ενοχλητικά νομίσματα που επιπλέουν στην τσάντα ή την τσέπη σας, αλλά όταν το βάζο είναι γεμάτο και το πηγαίνετε στην τράπεζα, τα χρήματα φαίνονται σαν εξοικονόμηση μπόνους. Διπλή νίκη.

21 τρόποι για να απλοποιήσετε τη ζωή σας-1

9. Φάτε δείπνο σαν οικογένεια γύρω από το τραπέζι

Θέλετε να συνδεθείτε περισσότερο με την οικογένεια και να χαλαρώσετε από την ημέρα; Φάτε τα βραδινά σας γεύματα με όλη την οικογένεια γύρω από το δείπνο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν τόσες πολλές μελέτες που τονίζουν τα οφέλη του τακτικού καθίσματος ως οικογένεια για φαγητό. Τα πάντα, από μειωμένη συχνότητα παχυσαρκίας, μέχρι αυξημένη ανθεκτικότητα για τα παιδιά. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι απλώς πιο εύκολο να μαγειρέψετε ένα γεύμα και να το σερβίρετε ταυτόχρονα.

10. Καταργήστε την εγγραφή σας από ενημερωτικά δελτία

Φαίνεται ότι κάθε φορά που αγοράζετε κάτι στο διαδίκτυο, καταλήγετε να εγγραφείτε σε ένα ενημερωτικό δελτίο. Τα εισερχόμενά σας μπορούν εύκολα να γεμίσουν με ανεπιθύμητα email, τα οποία καθιστούν δύσκολη την εύρεση των email που πραγματικά πρέπει να δούμε. Αφιερώστε 10 λεπτά περνώντας από τα εισερχόμενά σας και καταργήστε την εγγραφή σας από όλα αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές που μπορούν να το κάνουν για εσάς! Κάντε το ξανά κάθε δύο μήνες, για να απολαύσετε ένα πολύ πιο απλό inbox.

11. Αφήστε το Netflix/Foxtel να πάει

Ένας τρόπος για να κρατήσετε τα πράγματα απλά είναι να έχετε λιγότερες κλήσεις στο χρόνο σας. Το Netflix, το Foxtel και όλες αυτές οι άλλες συνδρομητικές ψυχαγωγίες προσφέρουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για παρακολούθηση, αλλά μπορούν εύκολα να απορροφήσουν πολύ χρόνο (και χρήμα) από τη μέρα σας. Δημιουργήστε λίγο χώρο στη μέρα σας αποφεύγοντας τον υπερβολικό χρόνο οθόνης και αυτά που κάνουν την οθόνη τόσο δελεαστική.

12. Συμπεριλάβετε γεύματα χωρίς κρέας πολλές φορές την εβδομάδα

Τα γεύματα χωρίς κρέας δεν είναι μόνο συνήθως φθηνά και θρεπτικά, αλλά μπορούν επίσης να προετοιμαστούν γρήγορα και εύκολα, να μαγειρευτούν και να καθαριστούν μετά. Όλοι οι καλοί λόγοι για να συμπεριλάβετε τακτικά στη διατροφή σας γεύματα χωρίς κρέας.

13. Έχετε έτοιμο ένα κουτί δωρεών

Έχω αναφέρει το κουτί δωρεών αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά το να έχετε ένα σχέδιο να απομακρύνετε τα ανεπιθύμητα πράγματα γρήγορα από το σπίτι είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν απλοποιείτε τη ζωή σας. Όταν βρείτε πράγματα που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε πλέον, βάλτε τα στο κουτί. Στη συνέχεια, όταν βγείτε από το σπίτι, πάρτε το κουτί μαζί σας και αφήστε το περιεχόμενο σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό κατάστημα.

IMG_1746

14. Βάλτε τα πάντα με ετικέτα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα στο σπίτι μας, ήταν να βάλω ετικέτα στα κουτιά των παιδικών παιχνιδιών. Ακούγεται απλό, αλλά οι ετικέτες λένε σε όλους πού ανήκει κάτι. Σημαίνει ότι τα υπάρχοντά σας είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν στο σωστό σημείο στο τέλος κάθε μέρας. Σημαίνει επίσης ότι είναι πιο εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάλετε ετικέτες στα ράφια στην πρέσα λευκών ειδών, σε όλα τα δοχεία σας στο ντουλάπι, στα ντουλάπια παιδικών ρούχων, ακόμη και στα ράφια/ντουλάπια στο πλυντήριο. Θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

15. Αφαιρέστε 5 αχρησιμοποίητα αντικείμενα από το σπίτι σας κάθε μέρα

Μερικές φορές μια μεγάλη ακαταστασία απλά δεν είναι δυνατή. Έτσι, κάντε μια απαλή απορρόφηση κάθε μέρα παίρνοντας μόνο πέντε αντικείμενα (ή ακόμα και 10, αν μπορείτε να τα διαχειριστείτε) που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και απαλλαγείτε από αυτά. Εδώ είναι μια λίστα με πράγματα για να ξεκινήσετε.

16. Κάντε μια λίστα πριν πάτε για ύπνο

Αν έχω πολλά που πρέπει να θυμάμαι για την επόμενη μέρα, διαπιστώνω ότι θα κοιμηθώ άσχημα εκείνο το βράδυ. Αυτό συμβαίνει επειδή, ακόμη και στον ύπνο μου, προσπαθώ να βεβαιωθώ ότι δεν θα ξεχάσω αυτά που πρέπει να θυμάμαι. Η σύνταξη λίστας πριν τον ύπνο σας βοηθά να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξεχάσει τίποτα, ώστε να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε σωστά. Απαραίτητο εάν πρέπει να περάσετε από αυτήν τη λίστα το πρωί!

17. Επιλέξτε μια μάρκα σαμπουάν/ conditioner/σαπούνι για χρήση από όλη την οικογένεια

Αυτό λειτουργεί για σαμπουάν, κοντίσιονερ ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο προϊόν που χρησιμοποιεί η οικογένεια. Αντί κάθε άτομο να έχει το δικό του ατομικό πακέτο, αγοράστε ένα μεγάλο πακέτο για να το χρησιμοποιήσει ο καθένας. Εξοικονομεί πολύ χώρο στο ντους ή στο νεσεσέρ και κάνει τις αγορές τόσο πιο εύκολες, καθώς δεν χρειάζεται να αγοράσετε 5 διαφορετικές μάρκες του ίδιου προϊόντος.

18. Κλείστε την τηλεόραση το πρωί (και άλλες ώρες της ημέρας με πίεση)

Αν έχουμε ανοιχτή την τηλεόραση το πρωί, μπορώ να εγγυηθώ ότι τα παιδιά μου θα χρειαστούν ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούν για το σχολείο. Μέχρι το τέλος του πρωινού νιώθω ότι έχω περάσει όλη την ώρα να τους γκρινιάζω. Συγκριτικά, όταν η τηλεόραση δεν είναι ανοιχτή, γενικά ντύνονται, ταΐζουν και είναι έτοιμοι για το σχολείο χωρίς να χρειάζονται υπενθυμίσεις. Αποφεύγουμε να έχουμε ανοιχτή την τηλεόραση όταν έχουμε μια χρονικά ευαίσθητη προθεσμία (π.χ. το σχολικό λεωφορείο), καθώς απλώς προσθέτει πίεση στην κατάσταση. Κρατήστε την τηλεόραση κλειστή εκτός εάν κάποιος την παρακολουθεί ενεργά και αποφύγετε να την έχετε ανοιχτή κατά την πρωινή ή βραδινή βιασύνη.

19. Έχετε ξεχωριστό λογαριασμό email μόνο για ανεπιθύμητα email

Κάνουμε πολλές από τις αγορές μας online. Οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουμε για να πάρουμε ρούχα καθιστούν ευκολότερο να συνδεθούμε μόνο στο διαδίκτυο και να αγοράσουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Πριν από χρόνια δημιούργησα έναν λογαριασμό hotmail τον οποίο χρησιμοποιούμε αποκλειστικά όταν ψωνίζουμε. Όλα τα ανεπιθύμητα email από τις διάφορες αγορές καταλήγουν σε έναν λογαριασμό (από τον οποίο μπορώ στη συνέχεια να διαγραφώ τακτικά), καθώς και όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις αγορές, τις παραδόσεις και ούτω καθεξής.

copy-of-9-simple-tips-to-begin-decluttering-1

20. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι καταπληκτικά όταν είμαστε οι κύριοι σε αυτά. Όταν γινόμαστε σκλάβοι της ειδοποίησης, οι μέρες μας διακόπτονται και είναι αδύνατο να βρούμε ησυχία. Κατακτήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις. Μπορείτε ακόμα να βλέπετε το βίντεο με τη γάτα στο οποίο η θεία σας έχει επισημάνει, όταν το επιλέξετε, αλλά η μέρα σας δεν θα διακόπτεται με πολλά ping χωρίς νόημα.

21. Στρώσε το κρεβάτι σου κάθε μέρα

Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά ένα στρωμένο κρεβάτι σε κάνει να νιώθεις ήρεμος και να έχεις τον έλεγχο. Έχουμε doonas (παπλώματα) στα κρεβάτια μας για να διευκολύνουμε το τραβήξιμο των καλυμμάτων, αλλά τα δύο λεπτά που χρειάζονται σίγουρα αξίζει τον κόπο!

IMG_3371

Έχετε άλλα εύκολα κόλπα για να απλοποιήσετε τη ζωή; Δοκιμάστε μόνο ένα ή δύο και ξεκινήστε να απλοποιείτε τη ζωή σας τώρα!

Schreibe einen Kommentar