9 απλές συμβουλές για να αρχίσετε να αποκαθιστάτε

0
9 απλές συμβουλές για να αρχίσετε να αποκαθιστάτε

Ένας από τους μεγαλύτερους εμπόδια στην απορρόφηση του σπιτιού σας μπορεί να είναι απλώς το να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε. Συχνά γνωρίζουμε ότι θέλουμε να αρχίσουμε να απλοποιούμε, αλλά απλώς δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε. Άρα δεν κάνουμε τίποτα. Η ακαταστασία απλώς μένει εκεί. Τα τελευταία χρόνια, σιγά-σιγά αποκαθιστώ και απλοποιώ, και ενώ δεν θα γίνω ποτέ μινιμαλιστής, μπορώ να πω ειλικρινά ότι υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα στο σπίτι μας που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν αγαπιούνται (τα δύο μου κριτήρια για τη διατήρηση ενός αντικειμένου) . Ορίστε λοιπόν μερικά πράγματα που έμαθα στην πορεία για να σας βοηθήσω να απλοποιήσετε την απορρόφηση. Χρησιμοποιήστε μία συμβουλή ή όλες.

9 απλές συμβουλές για να αρχίσετε να ξεκουράζεστε (1)

1. Ξεκινήστε με κάτι εύκολο

Όταν αρχίζετε να ξεφορτώνεστε, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Ένα καλό μέρος είναι κάτι εύκολο. Σκεφτείτε να απαλλαγείτε από τα διπλά αντικείμενα. Μετά από όλα, χρειάζεστε μόνο έναν πλάστη, ένα σίδερο, ένα σετ μπότες κ.λπ. Εάν υπάρχουν πράγματα από τα οποία θέλατε να απαλλαγείτε, ξεκινήστε από εκεί! Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με το πώς άρχισα να ξεφορτώνομαι στο σπίτι μας.

2. Αφήστε τα συναισθηματικά αντικείμενα για αργότερα

Η απορρόφηση γίνεται ευκολότερη με το χρόνο και την εξάσκηση, γι‘ αυτό αποφύγετε να ασχολείστε με συναισθηματικά αντικείμενα μέχρι να περάσετε και να ξεφορτωθείτε τα πρακτικά πράγματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφασίσεις τι να κάνεις με τις παλιές πετσέτες παρά με ένα βάζο που σου άφησε η θεία Πρου στη διαθήκη της, όσο άσχημο κι αν είναι το βάζο. Ξεκινήστε με είδη όπως παλιά ρούχα, μαγειρικά σκεύη και προϊόντα καθαρισμού (τα οποία Κανένας έχει μια συναισθηματική προσκόλληση με) και, στη συνέχεια, προχωρήστε σε περισσότερα συναισθηματικά αντικείμενα.

3. Έχετε ένα σχέδιο για να βγάλετε γρήγορα τα καθαρισμένα αντικείμενα από το σπίτι σας

Μόλις ταξινομήσετε τα υπάρχοντά σας και αποφασίσετε ποια πράγματα δεν χρειάζεστε πλέον, πρέπει να βγάλετε αυτά τα αντικείμενα από το σπίτι το συντομότερο δυνατό. Το να έχεις ένα μεγάλο σωρό πράγματα στην μπροστινή πόρτα είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό. Επίσης τα μικρά φαίνεται να έχουν ανανεωμένο ενδιαφέρον για οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται ότι πρόκειται να πάει (αυτό συμβαίνει στο σπίτι μου!). Με τα περισσότερα αντικείμενα που ξεφορτώνω, είτε πετάω στον κάδο είτε τα δωρίζω σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό κατάστημα. Εάν μένετε κοντά, προσπαθήστε να αφήσετε τα αντικείμενα εντός 24 ωρών από την ταξινόμηση. Ζώντας μακριά από την πόλη, δεν έχουμε αυτή την επιλογή, αλλά έχω πάντα ένα κουτί δωρεών στο εφεδρικό μας δωμάτιο, ώστε τα αντικείμενα που πρέπει να δώσουμε να συλλέγονται σε ένα κεντρικό σημείο έτοιμα να μεταφερθούν στην πόλη στο επόμενο ταξίδι μας.

Σπάνια προσπαθώ να πουλήσω τα ανεπιθύμητα πράγματα μου στο Διαδίκτυο εκτός και αν αξίζουν πολλά χρήματα. Νομίζω ότι ο χρόνος και η προσπάθεια της φωτογράφησης, της καταχώρισης, της απάντησης σε ερωτήσεις, της συσκευασίας και της ανάρτησης αντικειμένων σπάνια αξίζουν τα χρήματα που βγάζει το αντικείμενο. Επίσης, η πώληση είναι ένα ακόμη βήμα για να βγάλετε γρήγορα αυτά τα αντικείμενα από το σπίτι.

9 απλές συμβουλές για να αρχίσετε να ξεκουράζεστε (3)

4. Ξεφλουδίστε σε μικρά κομμάτια

Όταν προσπαθείτε να ξεφορτωθείτε πάρα πολύ ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει υπερβολικό, γι‘ αυτό προσπαθήστε να χωρίσετε την εργασία σε μικρά κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να σταματήσετε όταν το χρειάζεστε και να αισθάνεστε ακόμα ότι έχετε καταφέρει κάτι. Για παράδειγμα, αποστραγγίστε ένα ράφι του ντουλαπιού ή ένα συρτάρι της κουζίνας κάθε φορά, αντί να προσπαθήσετε να φτιάξετε ολόκληρη την κουζίνα ταυτόχρονα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κούρασα ήταν η πρέσα σεντονιών. Για αρχή έκανα μόνο τα σεντόνια. Ξεφορτώθηκα όλα τα περίεργα και φθαρμένα σεντόνια και άφησα δύο σετ ανά κρεβάτι, συν ένα σετ για την κρεβατοκάμαρα των επισκεπτών. Μόλις το έκανα αυτό, προχώρησα στις πετσέτες και ούτω καθεξής. Το να κάνω ολόκληρο το πιεστήριο λινών με τη μία ήταν ακατόρθωτο για μένα εκείνη την εποχή, αλλά αντικείμενο προς είδος έφτασα εκεί!

5. Γράψτε μια λίστα

Αν σας αρέσει να ξεχωρίζετε τα πράγματα από μια λίστα, γράψτε μια κύρια λίστα με όλες τις περιοχές που πρέπει να ξεφορτωθείτε και, στη συνέχεια, αρχίστε να τις σημειώνετε καθώς επιτυγχάνετε τον στόχο σας. Να είστε συγκεκριμένοι. Αντί να γράψετε „υπνοδωμάτιο“, γράψτε „κομοδίνο“, „παπούτσια“ κ.λπ. Δεν υπάρχει τίποτα σαν να τσεκάρετε κάτι από μια λίστα που θα σας βοηθήσει να έχετε κίνητρο.

9 απλές συμβουλές για να αρχίσετε να ξεκουράζεστε (2)

6. Έχετε έναν τακτικό χρόνο για να ξεκουράζεστε κάθε μέρα ή εβδομάδα

Εάν πρέπει να κάνετε κάποια σοβαρή απορρόφηση, αφιερώστε έναν κανονικό χρόνο, κάντε μια λίστα και ξεκινήστε. Πάντα πιστεύω ότι το βράδυ πριν έρθει το απορριμματοφόρο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία με μια ενσωματωμένη προθεσμία – βάλτε αυτή την ακαταστασία στον κάδο πριν τη μαζέψετε!

7. Μοιραστείτε τον στόχο σας με έναν φίλο

Εάν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε το κίνητρο με την απορρόφηση, ζητήστε από έναν φίλο να σας κρατήσει υπόλογους. Εάν έχετε έναν φίλο που θέλει να κάνει το ίδιο, κρατήστε ο ένας τον άλλον υπόλογο. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο «αυτή την εβδομάδα θα τακτοποιήσω το ράφι μπαχαρικών». Πείτε στον φίλο σας το σχέδιό σας και ζητήστε του να επικοινωνήσει μαζί σας αργότερα μέσα στην εβδομάδα για να δείτε πώς τα πάτε. Μόλις πείτε σε κάποιον το σχέδιό σας, σας δίνει αυτό το επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσετε.

9 απλές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αποφορτιστείτε

8. Δημιουργήστε ένα σύστημα καθώς προχωράτε

Συχνά τα σπίτια μας γίνονται ακατάστατα επειδή δεν έχουμε συστήματα για την αποθήκευση παρόμοιων αντικειμένων, γι‘ αυτό, ενώ σκοτώνετε, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τοποθετήσετε παρόμοια πράγματα σε δοχεία για να τα διατηρήσετε μαζί. Για παράδειγμα, όταν στριμώχτηκα κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου, πήρα μερικά δοχεία και έβαλα προϊόντα για τα μαλλιά σε ένα, προϊόντα δέρματος σε ένα άλλο κ.λπ. πρέπει να σκάβω γύρω τους αναζητώντας τους. Τα παιχνίδια είναι ένα άλλο πράγμα που πραγματικά ωφελείται από την ύπαρξη ενός συστήματος (δείτε πώς διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια εδώ και εδώ). Πραγματικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να το κάνετε αυτό. Χρησιμοποιήστε δοχεία παγωτού και γιαουρτιού ή κόψτε τα κουτιά δημητριακών ή επισκεφθείτε το τοπικό κατάστημα δολαρίων για οικονομικά δοχεία. Συμπεριλάβετε ένα σύστημα για να απαλλαγείτε από πράγματα που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε στο σπίτι σας (έχουμε δωρεές και κουτί επιστροφής που χρησιμοποιούμε). Ό,τι κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, το να έχετε κάποιο είδος συστήματος θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη δημιουργία ακαταστασίας ξανά.

9. Σταματήστε να φέρνετε ακαταστασία στο σπίτι

Πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, το ξέρω! Η ακαταστασία συσσωρεύεται μόνο αν συνεχίσετε να τη φέρνετε στο σπίτι. Μαθαίνοντας να λέτε όχι σε πράγματα που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την εμφάνιση ακαταστασίας και θα κάνει πολύ πιο εύκολο να αποκαταστήσετε το σπίτι σας.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τις συμβουλές σας για την απορρόφηση. Με ποια πράγματα παλεύετε;

Schreibe einen Kommentar