Milked Dry – Country Life Experiment

1
Milked Dry – Country Life Experiment

Μπορεί να έχετε δει αυτό το τμήμα στο The Project το βράδυ της Τρίτηςtή διαβάστε για το πώς οι γαλακτοπαραγωγοί «αρμέγονται στεγνά» (Το κοινοποίησα χθες στη σελίδα μου στο Facebook).

Πρώτα διάβασα για το θέμα στο ιστοσελίδα σταθερής τηλεφωνίας που πρέπει επίσης να ελέγξετε.

Όντας παντρεμένος με έναν αγρότη, βλέπω από πρώτο χέρι πώς οι ιδιοτροπίες των μεγάλων επιχειρήσεων μπορούν να επηρεάσουν τους αγρότες και τα προς το ζην. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό το θέμα, γι‘ αυτό άφησα τη συνηθισμένη μου ανάρτηση τύπου φαγητού/κήπου/χειροτεχνίας για άλλη μια μέρα, και αντ‘ αυτού, θέλω να μιλήσω για μερικές από τις πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όταν καλλιεργούν το φαγητό μας.

Οι αγρότες δεν αποκομίζουν τρελά κέρδη. Οι περισσότεροι αγρότες αγαπούν τη γη και πολύ συχνά το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια για γενιές, έτσι υπάρχει ένα αίσθημα διαχείρισης της γης τους. Γνωρίζω ότι ο Country Boy και ο πατέρας του αισθάνονται χρέος στους πρώτους κομιστές τους και υποχρεωμένοι να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να εξασφαλίσουν ότι η φάρμα θα περάσει σε ένα από τα παιδιά μας. Έχουν την αίσθηση ότι ανήκουν στη φάρμα μας. Εργάζονται πολλές ώρες φροντίζοντας το αγρόκτημα και το απόθεμα και αποκομίζουν μόνο ένα μέτριο οικονομικό κέρδος από αυτό.

Milked Dry-1

Η τιμή που πληρώνουν οι αγρότες στην πύλη του αγροκτήματος για τα προϊόντα τους είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα από αυτό που πληρώνετε στο σούπερ μάρκετ. Οι αγρότες διαπιστώνουν συνεχώς ότι το τίμημα που πληρώνουν για την παραγωγή τους μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το κόστος τους. Κάθε φορά που εισάγεται ένας νέος κανόνας ή κανονισμός υπάρχει μεγαλύτερο κόστος. Είχαμε απίστευτα ξηρούς μήνες και έτσι ταΐζουμε πρόβατα μερικές φορές την εβδομάδα για να βεβαιωθούμε ότι τρώνε αρκετά. Αυτό κοστίζει χρήματα και τρώει και τα κέρδη μας.

Οι γαλακτοπαραγωγοί σίγουρα το κάνουν εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή. Οι επιχειρήσεις που είναι σε οικογένειες για γενιές σπρώχνονται στον τοίχο στο όνομα της εταιρικής απληστίας και της μείωσης του κόστους. Ως κτηνοτρόφοι κρέατος (αρνιού) και μαλλιού, ο Country Boy και ο πατέρας του είδαν τις τιμές για τα προϊόντα τους να αλλάζουν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πώς θα τα βγάλαμε πέρα ​​αν μας έλεγαν ότι η τιμή που μας πλήρωναν για τα πρόβατα και το μαλλί μας ήταν μικρότερη από το κόστος παραγωγής.

Ο Country Boy και εγώ μιλάμε συχνά για την αποσύνδεση που φαίνεται να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ του τι τρώνε και του πού προέρχεται. Το φαγητό είναι τόσο φθηνό και τόσο άφθονο, που δεν λαμβάνουμε πλέον υπόψη τον χρόνο, την προσπάθεια και τους πόρους που απαιτούνται για την καλλιέργεια του. Δεν σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που εργάζονται στην άλλη άκρη της τροφικής αλυσίδας όταν μαζεύουμε το γάλα μας στο σούπερ μάρκετ. Δεν θυμόμαστε ότι υπάρχουν πραγματικές οικογένειες των οποίων ο βιοπορισμός εξαρτάται από το ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα αξιοπρεπές τίμημα για το προϊόν τους. Τα σούπερ μάρκετ παλεύουν να κυριαρχήσουν στην αγορά με τις χαμηλές τους τιμές (Down, Down και Cheap Cheap κάποιος;;) και πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλό γιατί τα τρόφιμα γίνονται φθηνότερα για τον καταναλωτή, χωρίς να σκεφτόμαστε ποιος πληρώνει για αυτό το φτηνό φαγητό (υπόδειξη – είναι όχι τα σούπερ μάρκετ).

Γαλακτωμένο Ξηρό-1-2

Είναι τόσο μεγάλο θέμα και δεν έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά ξέρω ένα πράγμα:

Μπορείτε να βοηθήσετε τους γαλακτοπαραγωγούς (και άλλους αγρότες επίσης) ψηφίζοντας με το καλάθι αγορών σας. Αγοράστε επώνυμα γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα (εδώ είναι ένα σύνδεσμο προς μια λίστα επωνυμιών για αγορά), αλλά μην σταματήσετε εκεί. Αγοράστε τοπικά που καλλιεργούνται όπου είναι δυνατόν. Επισκεφθείτε τις αγορές των αγροτών. Στο σούπερ μάρκετ επιλέξτε προϊόντα αυστραλιανής επωνυμίας για όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παντοπωλεία σας και αποφύγετε τα γενόσημα. Επιλέξτε προϊόντα που παρασκευάζονται από αυστραλιανά συστατικά. Οι νέοι νόμοι για την επισήμανση που ξεκινούν τον Ιούλιο θα το κάνουν πολύ πιο εύκολο για τους καταναλωτές. Αγοράστε προϊόντα αυστραλιανής παραγωγής, αυστραλιανής καλλιέργειας, κατά προτίμηση από εταιρείες αυστραλιανής ιδιοκτησίας. Ναι, θα πληρώσετε λίγο περισσότερο, αλλά αυτό το λίγο κάνει μεγάλη διαφορά στους Αυστραλούς αγρότες παντού.

Στην Αυστραλία είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε ασφαλή, υψηλής ποιότητας προμήθεια τροφίμων. Ο μόνος τρόπος που θα συνεχιστεί αυτό είναι εάν οι αγρότες μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους. Αν θέλουμε αυτό το υψηλής ποιότητας, ασφαλές φαγητό, ίσως είναι καιρός να βάλουμε τα χρήματά μας εκεί που είναι το στόμα μας και να πληρώσουμε όσο αξίζει το φαγητό μας.

Παρακολουθήσατε αυτή τη συζήτηση; Αλλάζετε το γάλα που αγοράζετε; Σκέφτεστε καν από πού προέρχεται το φαγητό σας; Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας για αυτό!

Schreibe einen Kommentar